Udgivet den: 30. december 2020 17:10:59 af Kattinge bylaug
Godt nytår til alle i Kattinge

Nytår i Kattinge

Der er mange beboere med dyr der beder om, at man skyder fyrværkeri af på Boserupvej ved bumpet, da det ligger langt væk fra dyrene i den anden ende af byen. Så her en opfordring til jer alle fra Bylauget.

Til jer der er nye i byen og som skal holde nytår i Kattinge kan vi fortælle, at der er tradition for, at man mødes udenfor Kattinge ved byskiltet på Boserupvej kl 24:00 og skyder nytåret ind.

Særligt i år skal vi passe på hinanden. Selvom det er svært, tror vi på, at vi kan holde os til at stå i grupper på 10 ved bumpet.

Bylauget gør også lige opmærksom på, at det er forbudt at skyde fyrværkeri af inden for byens grænser pga. af de mange stråtækte hus i byen. Vi håber selvfølgelig at alle vil respekter dette.Nyheder og årshjulet på mobilen.

Som noget nyt kan man læse nyheder og finde årshjulet på mobilen. Gør følgende:

1. Download App ved at søg på “Groupin - nær mig” på mobilen ( Appstore / GooglePlay ).

2. Når app’en starter, tilføje Kattinge i listen over “Mine steder”.

3. Har man en aktiv profil på Kattinge bylaug, kan man log ind via knappen "Groupin login". Så kan man også læse alle nyheder og finde aktiviteter der ikke er offentlige.

Har man ikke en aktiv profil kan man aktiverer den via dette link: https://groupin.dk/activate


Godt nytår til alle i Kattinge
Fra Kattinge bylaug

Udgivet den: 14. november 2020 17:08:49 af Kattinge bylaug
Julen i Kattinge
Kattinge bylaug ønsker god jul og godt nytår til alle i og omkring Kattinge

Kære Alle

Julen er lige på trapperne, men COVID-19 er allerede kommet. Vi er derfor desværre nødsaget til at aflyse årets traditionelle julearrangement i Kattinge. Det synes vi selvfølgelig er rigtig ærgerligt, vi håber alle at vi kan holde det igen til næste år. Vi vil selvfølgelig sætte juletræ med lys og Nissen op som vi plejer
Børne Bylauget har dog et par COVID-19 venlig ideer, så julen stemningen kan spredes lidt ud i vores dejlig landsby. En juleoverraskelse i en "uden at mødes-form". Det kommer til at foregå samme dag som julearrangementet, om eftermiddagen.

Nytår i Kattinge
Til alle jer der er nye i byen og som skal holde nytår i Kattinge kan vi fortælle at der er tradition for at man mødes udenfor Kattinge ved byskiltet på Boserupvej kl 24:00 og skyder nytår ind. Bylauget gør også lige opmærksom på at det er forbudt at skyde fyrværkeri af inden for byens grænser pga. af de mange stråtækte hus i byen. Vi håber selvfølgelig at alle vil respekter dette. En anden god grund til at vi mødes vi Boserupvej, er at der ikke er mange dyr i den ende af byen modsat Buesøvej og Kongemarksvej, her går der rigtig mange dyr, der kan blive skræmte af krudt og rakketter.

Årshjulet
Bestyrelsen har nu fået planlagt årshjulet for 2021, og vi kommer rundt med Kattinge nyt snart, hvor i man også kan finde listen over arrangement. Alternativ kan man altid kigge på vores hjemmeside: http://www.kattingelandsby.dk for at finde samme årshjul.

Som noget nyt kan man nu også download App “Groupin - nær mig” på sin IPhone, søg på det samme i Appstore. Når app’en starter skal man blot tilføje Kattinge i listen over “Mine steder”, og hvis man har en aktiv profil på Groupin til Kattinge bylaug, så kan man også lave en Groupin login. Så vises alle nyheder og aktiviteter også dem som ikke er offentlig.

Har man ikke en aktiv profil skal man aktiverer den via dette link ved at indtaste den email man har meldt til kattinge bylaug : https://groupin.dk/activate

Download her: https://apps.apple.com/dk/app/groupin-n%C3%A6r-mig/id1538978302?l=da - hvis I har brug for hjælp så skriv til michael.hoien@gmail.com

Kattinge bylaugs

Udgivet den: 06. august 2020 13:59:34 af Kattinge bylaug
Høstfest 2020
I år byder vi på Langtidsstegt lam til folket, udvidet vin menu, Herslev øl og live musik

Vi starter kl 14:00 med høstmarked som vi plejer. Her kan man sætte en bod op og sælge legetøj, mad, kage m.m. Bylauget byder på kaffe og the til alle og der vil være mulighed for at købe Herslev øl fra hanen.

Børne bylauget laver lege med børnene og ordner praktiske ting til aftenens høstfest. Hele dagen vil der være aktiviteter for børnene.

I år har vi valgt at gøre lidt ekstra ud af byfesten. Så som noget nyt kommer der live band og spiller gode velkendte sange fra kl. 17:00 - så kom og hør musikken. Hvis vejret tillader det, laver vi en udendørsscene. Tag derfor evt. et tæppe med I kan sidde på. Bandet hedder “Peach” og kommer fra Gl. Lejre og spiller omkring en 1 times tid.

Efter musikken byder vi velkommen og spiser sammen, det bliver omkring kl 18:30. Også her har vi gjort lidt ekstra ud af det i år. Vi har nemlig købt to hele økologiske lam fra Hanebjerggaard, som i løbet af dagen vil blive langtidsstegt over bål. Det er muligt at købe af det lækre lammekødet til 75 kr. pr. kuvert. Man behøver ikke bestille på forhånd, men køber bare ved bålet. Lammet bliver udskåret og serveret efter alle tidens ”Corona-regler.”

Fælles buffet bliver der desværre ikke noget af i år, grundet Corona, så hver familie skal sørge for eget tilbehør. Til dem der ønsker at grille eget medbragt kød, pølser eller lign., vil der selvfølgelig blive tændt op i grillen.

Hvis vejret er godt, forsøger vi os i år med at sætte mange små pavilloner op, så vi kommer til at sidde i mindre grupper. På den måde kan vi holde lidt afstand og stadig være sammen på hele Grønningen. Hvis det regner så sætter vi det store telt op og rykker vi ind der.

Vi har ligeledes udvidet vinmenuen i år, så vi opfordrer til at købe vin i baren - se “Vinkort” i slutningen

Ca. kl: 21:30 kommer næste band på scene. Det er “Kattinge Jammer” som vil give den gas. Det lokale band har øvet op til byfesten og spiller ca. 45 min. Vi kan allerede nu godt røbe, at de ikke spiller “Tre hvide duer” ;-)

Vi håber mange vil spise med, da et eventuelt mindre overskud af salg af lammekød vil gå til bandet og det ekstra indslag på dagen.

Hvis du/I har en pavillon vi kan låne så skriv til kattinge.bylaug@gmail.com.

Håber vi ses på Grønningen den 15. august til årets fest.

Mange hilsner
Kattinge bylaug
-------------------------

VIN KORT

Al den nedenstående vin er som præmis vildgæret - dvs. vild vin med gæren fra marken. Den vin som i KBH med et mindre dækkende begreb kaldes Naturvin. Al vinen er desuden lavet af enten økologisk eller biodynamisk dyrkede druer, presset og håndteret nænsomt, og enten slet ikke konserveret eller konserveret 1/10, så lave koncentrationer af svovl som konventionel vin. Den manglende eller lave konservering sørger for, at det er drikkevarer med vitalitet og fortsat liv i. Vores typiske producent laver i omegnen af 20.000-25.000 flasker årligt på et areal, der kan dyrkes og holdes af en familie. Og nu til de tre vine som er friske i udtrykket dvs. juicede og høj på bællefaktor, der ikke skræmmer nogle:

1. Olsens Bonde-cider (100 inkl. moms pr. flaske) : Frisk dansk cider af blandede økologiske mad- og spiseæbler fra Olsens gamle plantage tæt på den gamle Glimskole. Der er knap 700 træer i plantagen og knap 20 forskellige sorter. Æblerne høstes nænsomt over sæsonen, rives, mostes og gæres på fem ståltanke (1 er den første tank og 5 er den sidste på sæsonen), hvilket giver en produktion på knap 8000 flasker om året. Det er ukompliceret æblevin på 6-8 % alkohol.

2. Senzaniente Pecorino (hvidvin) (100 inkl. moms pr. flaske): Let italiensk hvidvin fra Abruzzo i Norditalien. Senzaniente betyder "intet tilsat", så den er naturligt konserveret. Druen hedder pecorino, som imidlertid ikke har noget at gøre med den italienske, faste fåremælksost af samme navn. Ca. 10-11% alkohol.

3. Abracadabrim (rødvin) (210 inkl. moms pr. flaske - magnum = 2 normale vinflasker) : Saftig og sprød rødvin på fest-størrelse-flaske fra Sydvestfrankrig i Bordeaux-egnen. Abracadabrim henviser nok til noget tryllekunst a la "Abra cadabra" - og det tryller dejligt læskende og usnobbet vin lavet på tre druer. Den kendte Merlot og to mindre kendte: Braucol og Duras. Ca. 10-11% alkohol.

Udgivet den: 02. juni 2020 00:21:56 af Kattinge bylaug
Plan om mobilmast i Kattinge
Teleselskaberne har fremskudte planer om at rejse en, op til 34 meter høj, mobilmast i eller nærheden af Kattinge.

Kære alle

Det er kommet os for øre i Kattinge bylaug at teleselskaberne har fremskudte planer om at rejse en, op til 34 meter høj, mobilmast i eller nærheden af Kattinge.

Oldemanden har taget kontakt til Lejre kommune, som har bekræftet dette. VI har forhørt os i kommunen, om vi, som bylaug, vil blive inddraget i sagen. Svaret er, at hvis masten kommer til at stå indenfor bygrænsen, vil vi blive inddraget. Men hvis den ligge udenfor bygrænsen er kommune ikke forpligtiget til at inddrage os. Teleskabet har på egen hånd fundet en konkret placering lige op mod den bevarende lokalplans præcise afgrænsning og dvs. i byens nærhed.

Bylauget forslår at man i Kattinge kan kan lave en gruppe, som kan følge op på planerne, og løbende holde sig orienteret om udviklingen og hvis det har interesse også at påvirker planerne.

Hvis der er nogen der gerne vil være en del af en sådan gruppe, vil bylauget gerne facilitere, at sådan en bliver etableret. Skriv til "kattinge.bylaug@gmail.com" . Teleselskabets byggeansøgning er nært forestående, så meld hurtigt ind, hvis det har interesse for at være aktiv om emnet eller vide mere.

Mange hilsner
Kattinge bylaug

Udgivet den: 01. juni 2020 10:56:09 af Kattinge bylaug
Nyhedsbrev: denne sommer i Kattinge
Kattinge bylaug sender her en lille sommerhilsen til alle i og udenfor byen. Der er nyheder om: arbejdslørdag, Trafikudvalget, årskalender og nyheder nu på mobilen (Android) m.m.

Arbejdslørdag

Vi venter stadig i spænding på den 8. juni, hvor regeringen melder ud om forsamlingsforbudet vil blive forlænget. Det regner vi dog ikke med, og vi kan formentlig derfor godt afholde arbejdslørdag den 13. juni som planlagt. Hvis det nuværende forsamlingsforbud på over 10 personer bliver forlænget, vil vi lave et formiddags- og et eftermiddagshold.
Vi vil derfor meget gerne høre fra jer, hvem der kan deltage, og hvornår. Skriv til “kattinge.bylaug@gmail.com “, om I har mulighed for at deltage. Skriv også om I kan “hele dagen”, “kun formiddag” eller “kun eftermiddag”. Så har vi nemlig mulighed for at lave 2 hold, hvis det skulle blive aktuelt.

Vi laver ikke frokost i år på arbejdslørdagen pga. Covid-19. I stedet foreslår vi, at alle kan lave en madkurv, så kan vi spise sammen på Grønningen. Da vi heller ikke køber drikkevarer, må man selv medbringe selv lidt til halsen. Vi tager revanche næste år med “Happy hour”.

Følgende er på programmet til arbejdslørdagen:

-Fiskebroen skal forstærkes
-2 bord/bænkesæt skal males
-Oprensning af gadekæret, beskæring af halvdelen af sivene
-Oliering af træormen
-Opslagsskabet skal renoveres
-Beskæring af rosenbusk
-Hjertestarter
-Opsætning af gynge
-Rykke klatreormen en halv meter fri af brønddæksel bagtil
-Oprydning omkring og i legeudstyrsskab

Der bliver også opgaver til børnene i år, der skal sås/plantes græskar på Grønningen langs hække, bagved petanque banen. Når de har vokset sig store, så skal der laves græskarmænd og græskarsuppe til Halloween.


Trafikken i Kattinge

Der blev afholdt et velbesøgt og fint trafik arrangement søndag den 3 maj, hvor folk drøftede tingene og vi fik input til trafik skrivelse fra trafikudvalget til Lejre Kommune. Der blev malet trafikskilte og lavet dukker som blev sat op rundt omkring i byen for at skabe opmærksomhed omkring hvem der færdes på det Grønningen og for at få hastigheden ned gennem byen. Der er også blevet sendt et skriv til Lejre kommune, at vi ønsker at starte en dialog omkring trafiksituation i byen. Vi har vedlagt en del forslag til forbedringer, inkl. nogle af de forslag, der var oppe allerede i 90’erne. Trafikudvalget går med planer om et nyt event i den nordlig del af byen som er hårdt plaget af knallert bander. Mere om de senere.


Det sker i Kattinge - nu på “mobilen” (hvis man altså har en Androidtelefon)

Udover at Kattinge har fået en ny hjemmeside, www.kattingelandsby.dk, så kan alle med en Androidtelefon nu downloade en App fra “Play Butik”. I appen kan man se vores kalender og læse vores nyhedsbreve, samt de små nyheder, vi sender ud jævnligt.

Sådan gør du:
Søg på “nær mig Groupin” i “Play Butik” og installer appen. Når appen er startet op, skal du vælge “Kattinge” som område. Tryk derefter på telefonens tilbage knap, så kommer du til forsiden. Hvis I har brug for hjælp, så skriv til “kattinge.bylaug@gmail.com“


Kontingent indsamling
Pga. Corona kommer vi ikke rundt og banker på hos dem, som mangler at betale. De vil snart få en reminder. Hvis ikke I får en sådan, så har i allerede betalt for i år.


Den store sommerfest

Vi afventer stadig, om vi må afholde sommerfesten i år, men håber til det sidste at vi må.


Mange hilsner
Kattinge bylaug

Udgivet den: 21. marts 2020 19:44:12 af Kattinge bylaug
Foråret er kommet og den har taget en gæst med

Kære alle

Vi i bylauget håber at I nyder foråret på trods af den temmelige ekstreme situation omkring Corona.


Kontingent
Med foråret er tiden også kommet for indsamling af kontingent. På grund af forårs gæsten, kommer vi ikke rundt og banker på døre i år. Vi håber derfor at I alle kan hjælpe til med at indbetale kontingent på enten mobile-pay (27 14 65 34 - Michael Høien ) eller på vores bank konto (2280 - 3275615845). Mange af jer har allerede betalt, men dem der endnu ikke har betalt, vil få tilsendt en påmindelse omkring betaling. For dem af jer der ikke har en email i vores system, så kommer vi og banker på, når vi er på den anden side af Corona’en.


Corona
I forbindelse med Corona, vil Kristian (Svinget 1) og Jesper (Vænget 7) gerne koordinerer indkøbshjælp for de ældre i byen eller eventuelle sygdomsramte, der har brug for hjælp til dette. Hvis man i det hele taget har brug for hjælp eller dialog i om disse særlige omstændigheder for tiden, så brug Kattinge landsbys facebook side eller Group in. Vi er sikker på, at alle er klar til at give en hjælpende hånd og en ekstra snak/mail. I kan fange Kristian på telefon: 22 92 44 44 eller mail: kristianklok@gmail.com og Jesper på telefon: 40 26 24 47
eller mail: tornbergkattinge@gmail.com


Arbejdes lørdag
Heldigvis er arbejdes lørdagen først planlagt i juni måned, og til den tid er Corona forhåbentlig drevet over. Så der er stadig gode udsigter til at mødes over på Grønningen i juni. Men vi vender tilbage hvis situationen ændre sig og hvis vi må aflyse arbejdslørdag.


Repræsentant i GHUF
Der er stadig en ledig plads i GHUF som repræsentant for Kattinge. Hvis der er nogen der er interesseret, så kontakt Kattinge bestyrelse. Man kan læs mere om GHUF her: https://ghuf.dk


Til sidst ønsker vi jer et dejligt forår - og pas godt på jer selv derude !

Mange hilsner
Kattinge bylaug

Udgivet den: 23. oktober 2019 20:51:06 af Kattinge bylaug
Borgmesteren besøger Kattinge den 5. nov.

Tirsdag den 5. november flytter borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Kattinge for en dag. Du kan møde ham i Vores Sted-vognen på grønningen ved gadekæret mellem kl. 10 og 18.

Fra kl. 10-12 og kl. 16-18 er der åbent kontor – her kan du bare lægge vejen forbi. Og hvis du ønsker et mere formelt møde, kan du booke det i tidsrummet mellem kl. 12 og 16. Skriv til carr@lejre.dk.

Besøget i Kattinge fjerde stop på en rundtur til flere af Lejre Kommunes små byer og landsbyer. Formålet er at komme endnu tættere på livet i landsbyerne og alt det, der optager den enkelte borger i Lejre Kommune.

Ordet er frit, alle emner kan tages op, og alle er velkomne – uanset om man bor i Kattinge eller et andet sted i kommunen.

Læs mere:
https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder-og-pressemeddelelser/2019/august/borgmesteren-flytter-sit-kontor-ud-til-borgerne/.

Udgivet den: 09. oktober 2019 22:12:01 af Kattinge bylaug
Nyhed om landsbyudvalget i Lejre kommune

Kære naboer i Kattinge og opland

Vi har nu fået stiftet et Landsbyudvalg som skal tilgodese alle de små landsbyer i Lejre Kommune. Vi er 11 borger fuldt op af Økonomiudvalget som skal prøve at samle op
på nogle gode ideer blandandet i Kattinge og opland samt i 49 andre landsbyer. Herefter fremlægger vi ideerne for Økonomiudvalget, foreløbig er det sådan, det er en proces som løbende kan ændre sig.

Der skal samarbejde med byens øvrige repræsentanter, vi har tænkt os at holde
nogle Ølkassemøder i løbet af foråret. Så har du nogen gode input så skriv dem ned til vi ses.

Har I allerede nu nogen spørgsmål så ring gerne 22 90 19 24.

Skrevt af Jon Lorentsfeldt


-----------------------------
Læse mere her, links til info om landsbyudvalget:

https://www.lejre.dk/politik/udvalgene/landsby/

http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2019/Juni/03/Lejre-inviterer-49-landsbyer-med-i-nyt-udvalg/

Udgivet den: 06. august 2019 17:43:29 af Kattinge bylaug
Sommerfest i Kattinge

Sommerfest i Kattinge

Så nærmere byfesten sig endnu engang, så HUSK at sæt kryds i kalenderen, lørdag den 17. august, kl. 18:00 på forten.

Vi starter kl. 14:00 om eftermiddagen med Høstmarked, med spændende
aktiviteter for både børn og voksne. Kom og smag på kaffe og kage og lokale specialiteter.

Programmet for lørdag aften:

- Kl. 18 mødes vi til velkomst.
- Alle medbringer selv kød til grillen, tilbehør til den fælles buffet samt service og bestik.
- Øl, vin og vand kan købes i baren og overskuddet går tilbage i vores fælles kasse til dækning af festudgifter.
- Bemærk: der sælges også vin, men der er et begrænset antal flaske.
- Efter middagen er der hygge, musik og mulighed for en svingom i teltet!

Fredag aften kl. 17 ‐ pynting af telt og opsætning af borde.
Kom og giv en hånd med!

Søndag kl. 11 – Oprydning

Vi glæder os til at se jer i festhumør
VH Bestyrelsen


Udgivet den: 31. maj 2019 20:15:25 af Kattinge bylaug
Nyt fra gadekæret - Juni 2019
Sidste års vedholdende arbejde bar frugt og vi havde glæde af et gadekær hvor vandspejlet var mere frit end det plejer og det er i år senere om, at blive fyldt med andemad.

Derfor fortsættes processen med at skimme overfladen for andemad over sæsonen. For at ovenstående ska kunne lykkes, har vi brug for jeres kræfter.

Til nye i bylauget, kan det oplyses, at vi sidste forsommer havde besøg af Biolog Emil Blichfeldt, der fortalte om baggrund for andemaden og forslag til oprensnings proces. Det er en naturlig udvikling der sker i søer, at de går mod at blive et mosehul når deres reserver for optagelse af kvælstof er fyldt op – ligesom med et glas der fyldes og til sidst løber det bare over hele tiden.

For at få gadekæret frit, skal man derfor rense andemad op løbende i et par sæsoner, og dermed stille og roligt få fjernet noget af kvælstoffet og sikre en bedre balance. Vi prøvede af, at høste op ca. hver 3-4. uge fra juni til september.

Vi har fået penge fra Lejre kommune til indkøb af andemads fiskenet og håndværktøj til byen, trillebør og greb (som alt sammen er ved lege og redskabs skabet på grønningen). Så vi har alt grej til det, ligesom vi gjorde erfaringer sidste år som vi kan trække på i år.

Vi lægger derfor op til, at vi har en turnus vagtplan for høstningen hvor i gerne må byde ind med om i kan deltage en/flere af dagene.

Det har ikke været hårdt arbejde sidste år, men mest også været hyggelige og sociale timer, endda med lidt motion indeholdt. Og medbring børn/børnebørn og fiskenet – børnene skal være med til at finde salamandere der kommer med op, for det er vigtigt at de bliver smidt ud igen i gadekæret, så vi ikke forstyrre dyrelivet negativt. Børnene kan også sagtens deltage i andre ting, fx at rive andemad til tørre på grønning, trække i net osv.

Når andemaden har ligget og tørret nogle dage, skal det rives op og køres væk med trillebør og kan bruges til enten egen køkkenhave/kompost, eller vi finder et sted vi placerer det under træerne bag gadekæret.

Bylauget sponsorer gerne udlæg til mad og drikke til de fremmødte voksne, gem blot kvitteringerne.

Her er datoerne hvor vi tænker der skal høstes:

Søndag den 16. juni: Hvem kan og har lyst?
Søndag den 17. juli: Hvem kan og har lyst?
Søndag den 11. august: Hvem kan og har lyst?
Søndag den 15. september: Hvem kan og har lyst?

I kan returnere med tilmeldinger til datoer til Jesper Tornberg eller dukke op på dagen.
Jo flere vi er per gang, jo hurtigere og sjovere er det.
Der skal helst være en 3-4 per gang for det er til at have med at gøre.